PÄIVÄ SUOMEN KATALYSAATTORIKIERRÄTYKSEN TOIMISTOSSA

heinäkuu 30, 2021 admin

Jos olet tuonut Käyrätielle katalysaattoreita, akkuja tai muuta materiaalia ja käynyt kuittaamassa käteiset toimistolta, olet tavannut varmasti myös Minnan, joka on nyt vuoden verran huolehtinut Suomen Katalysaattorikierrätyksen asiakaspalvelusta ja toimistotöistä. ”Olen viihtynyt tosi hyvin! Kivat asiakkaat, mukavat työkaverit ja vaihtelevat tehtävät, niin onhan täällä mukava tehdä töitä!” tuumaa Minna. Minnan työpäivä koostuu hyvin erilaisista tehtävistä: ”Yritän taustalla pitää pyörät pyörimässä, niin että muiden on mahdollista ja helppoa hoitaa omat työnsä eikä tarvitse keskittyä oman työn kannalta epäolennaisiin asioihin.”

KATALYSAATTOREIDEN HINTAKYSELYITÄ
Minnan aamu alkaa samaan aikaan kuin hallin pojillakin eli arkiaamuisin klo 8. Ensimmäiseksi hän tarkistaa sähköpostit ja WhatsApp- sekä Facebook -viestit, joita onkin tänään tullut kaikkia väyliä myöten useita. Suurin osa kyselee hintoja katalysaattorille, yksi tilaa noutoa akkukuormalle ja toinen haluaa tietää missä häntä lähin Suomen Katalysaattorikierrätyksen ostopaikka sijaitsee.
Tarkemmat tiedot yhteydenottokanavista löytyvät nettisivuiltamme https://www.katalysaattorikierratys.fi/yhteystiedot/

KÄTEISMAKSUT KATALYSAATTOREISTA
Viesteihin vastaamisen lomassa käy päivän ensimmäinen asiakas jo kuittaamassa maksun myymistään katalysaattoreista. Koska kyseessä on tuttu asiakas, vaihdetaan muutama sana säästä ja muista päivän polttavista aiheista.

AKKUJEN RAHTITILAUKSET
Viestien jälkeen Minna hoitaa avustavia kirjanpitotöitä ja vastaa pariin puheluun siinä samalla. Molemmat puhelut ovat noutotilauksia eli on kirjauduttava Postin nettijärjestelmään ja tilattava akkujen noudot asiakkailta Korpilahdelle. Toisella soittajalla on akkuja kaksi laatikollista eli noin 2000 kiloa ja toisella yksi laatikollinen; niistä he molemmat saavat mukavat rahat, kun akut saapuvat perille! Yleensä se hoituu nopeasti: kun noutotilaus tehdään tänään aamulla, akut ovat perillä huomenna iltapäivällä. Tilaukset ja rahtikirjat on tehtävä myös toiseen suuntaan, sillä molemmille asiakkaille toimitetaan tilalle tyhjät akkujen keräyslaatikot.

KATALYSAATTOREILLE OIKEAT HINNAT
Sitten jatkuvat kirjanpitotyöt ja jokunen asiakas käy myös toimistolla maksua hakemassa. Koneviesti-lehti odottaa myös aineistoa seuraavan lehden mainosta varten. Davidin kanssa Minna keskustelee tekstistä ja kuvasta, joka mainokseen valitaan.
Ruokatunnin jälkeen kilahtavat sähköpostiin päivän arvometallien hinnat, jotka Minna käy syöttämässä järjestelmään, että saadaan katalysaattoreille ajan tasalla olevat hinnat. Järjestelmä päivittää automaattisesti jokaiselle katalysaattorille oikean hinnan niiden sisältämien arvometallien perusteella. Muuta romua myydään kilokaupalla, mutta katalysaattorit sisältävät arvometalleja vain grammoja – nuo grammat ovat sitäkin arvokkaampia!

MAKSU KATALYSAATTORISTA MYÖS TILILLE
Iltapäivällä asiakkaita käy tasaisesti ja myös Postilta tulee ilmoitus saapuneesta paketista, jonka Minna käy hakemassa. Kun hallilla on arvioitu sen hinta, Minna hoitaa maksun asiakkaan tilille saman tien ja lähettää asiakkaalle kuitin sähköpostilla. Hallilta ilmoitetaan myös, että valmista katalyyttimursketta alkaa olla siinä määrin, että saisi tehdä tilauksen sen lähettämisestä jalostamolle. Minna ilmoittaa jalostamolle saapuvasta lähetyksestä ja tekee kuljetustilauksen ylihuomiselle.

OIKEA HINTA KATALYSAATTORILLE ASIANTUNTIJOIDEN AVULLA
Puheluita ja viestejä tulee pitkin päivää; jollakin on sen verran outo katti, että sen hinta ei Minnalle omin avuin selviä. Onneksi ovat asiantuntijat lähellä ja yhdessä etsien saadaan tuollekin katille hinta ja asiakas tyytyväiseksi! Välillä Etelä-Suomen ostomies Petri soittaa ja ilmoittaa, että hän on käynyt hakemassa asiakkailta katalysaattoreita pakunsa kyytiin, joten Minna voi maksaa ne asiakkaiden tileille. Sekin on hoidettu nopeasti ja hyvä niin, sillä Postin kuljetusauto on tullut tuomaan täysiä akkulaatikoita ja Kuljettaja käy hakemassa rahtikirjat toimistolta.

PAKETTI- JA KAUPPA-ASIOITA
Vielä ennen kotiinlähtöä on Minnan käytävä hakemassa asiakkaiden Postilla ja Matkahuollon kautta lähettämät paketit ja samalla piipahdettava kaupan puolella ostamassa kahvia ja maitoa toimistolle ja hallille.  Välillä on kaupoille lähdettävä pidemmälle tai tehtävä tilauksia netistä, jos tarvitaan täydennystä toimisto- tai muihin tarvikkeisiin. Tekemistä riittää siis hyvinkin siihen saakka, kunnes neljältä on aika sulkea ovet ja lähteä vapaalle. Huomenna taas uusi, mukava ja työntäyteinen päivä edessä!