KATTI MATIKAISEN REISSUBLOGI

tammikuu 15, 2021 admin

Katit matkaan
Tammikuinen maanantai valkeni Askolassa, kun Katti Matikainen keitteli aamukahvit tapansa mukaan kahdeksan maissa pakkaamisen lomassa. Tiedossa oli kahden päivän työmatka ja yli seitsemänsadan kilometrin ajomatka.
Crafter, eli kattipaku, kulki kevyesti moottoritiellä Porvoosta Kotkan suuntaan. Kyydissä oli vain pari perjantaina ostettua katalysaattoria ja kolme tyhjää kattihäkkiä, sillä edellinen kuorma oli toimitettu maaliin torstaina.

 

Ensimmäinen katti-etappi
Haminan seudulla oli ensimmäinen asiakaspaikka. Muutama puhelu oli tullut soitettua auton kaiuttimien kautta ensimmäisen sadan kilometrin aikana, mutta isompaa määrää ei ollut matkan varrella kenelläkään tarjolla sillä hetkellä. Haminan asiakkaalle unohtui soittaa ennakkoon, mutta kolmekymmentä katalysaattoria saatiin poimittua kyytiin ystävällisen työntekijän avustuksella. Kahvihuoneen pöydälle jäi mainoskynä ja kourallinen kattikarkkeja kiitokseksi.

 

Paku täyttyy kateista
Seuraava stoppi oli Lappeenrannassa, karjalaiset sukujuuret omaavana Katti Matikainen tuli oikein hyvin juttuun ennestään tuttujen miesten kanssa. Kahdesta eri purkamosta saatiin kyytiin yhteensä lähes 90 peltilaatikkoa, kattipakun kaksi häkkiä alkoivat olla jo täynnä ja tuhannen kilon lasti selvästi tuntui ajettavuudessa. Entisenä rekkakuskina sitä on tottunut ajelemaan hyötykuormia, tyhjänä ei ajella kuin terveisiä.

 

Vielä muutama katti mahtuu mukaan
Ilta alkoi jo hämärtyä kattipakun saapuessa Pertunmaalle. Päivän viimeiset kaupat tehtiin maalaistalon pihapiirissä otsalamppujen valossa. Pimeässä ja räntäsateessa laskettiin asiakkaan kanssa vain lähinnä kappalemäärä, seuraavana päivänä Ari ja kumppanit pääsevät sitten laskemaan tarkasti koko lastin arvon. Toki tabletilla ostohinnat voidaan selvittää paikan päälläkin, mutta aikaa se vie hiomisineen ja tutkimisineen varsinkin isommissa määrissä. Tässä vaiheessa kyydissä oli jo 140 kattia, joista tasan kaksi oli tsekattu ja maksettu asiakkaalle.

Kattilasti perillä
Tutulla vuokramökillä vietetyn yön jälkeen oli mukava lähteä vajaan sadan kilometrin siirtymälle kohti Suomen Katalysaattorikierrätyksen jalostamoa Korpilahdella, missä oli puoli kymmenen aikaan aamupäivällä jo täysi tohina päällä. Ari, Tuomo ja Anssi nostivat kattihäkit hetkessä trukilla halliin sisälle ja alkoivat selvittämään kuorman arvoa. Minna oli iloinen ilopilleri tapansa mukaan ja tehokkaalla Davidilla oli taas viisi virkaa ja kuusi nälkää samaan aikaan. Palaverin jälkeen Katti Matikainen lähti ajelemaan juuri pestyllä kattipakulla kotia kohti, matkaa viimeisestä siirtymästä tuli tutut 220 kilometriä ja iltapäivällä asiakkaat olivat saaneet jo rahat tilillensä edellisenä päivänä noudetuista tuotteista.

 

Kysy kateista, Katti Matikainen vastaa!
Illalla sulkapalloa pelatessa jalat tuntuivat hiukan kankeilta. Onhan noita kilometrejä tullut ennenkin paljon, mutta ehkä sitä iän myötä vain jäykistyy romumieskin. Ihan joka viikko ei tule tällaista reissua heitettyä, mutta parin viikon välein kulkee kuorma Korpilahdelle - koronastakin huolimatta. Puhelimella ja sähköpostilla voi kauppoja tehdä etänäkin ja poikkeusoloissa tietysti vältetään turhaa pyörimistä asiakkaiden nurkissa.
Katti Matikaisen numero 040-7016589 päivystää arkisin klo 8-16 ja käytännössä muulloinkin aika usein, soitellaan!